zondag 9 januari 2011

Volksfeest

Meneer Janus zit naar de Duitse zender ARD te kijken. Daar is juist een prachtig tv-programma te zien: Die Krone der Volksmusik, met allemaal zangers en zangeressen die iedereen tot schoonzoon of schoondochter zou willen hebben, daar is meneer Janus van overtuigd. Zulke fijne en prettige mensen allemaal. De presentator is een man op leeftijd, die wellicht gestut wordt opdat hij niet omvalt, maar hij doet het toch maar. En hij mag het nog doen, ondanks zijn leeftijd, waarop de stof van de meeste mummies alweer een beetje los begint te raken vanwege de ouderdom.
O, wat kunnen die Duitsers dat toch goed, een fijn tv-programma maken. Waren de programma's hier in Nederland nog maar zo, denkt meneer Janus. En precies op dat moment belt zijn buurvrouw aan voor een kopje suiker. Snel loopt meneer Janus naar het tv-toestel en zet Ik Hou Van Holland aan, een braakprogramma met Linda de Mol. Maar meneer Janus doet alsof hij dit overstelpend mooi vindt. Nee, meneer Janus wil niet aangetroffen worden door de buurvrouw terwijl hij zit te genieten van Die Krone der Volksmusik. Stel je voor! Bovendien vindt iedereen Ik Hou Van Holland een ijzersterke tv-hit, en wie is meneer Janus dan om dit niet te vinden?
'Hè get', zegt de buurvrouw, 'u zit ook al naar Linda de Mol te kijken. Wat een vervelend mens, en wat een vervelend programma is dat toch. U zou eens naar Die Krone de Volksmusik moeten kijken op Duitsland. Dat is een heerlijk programma. Echt heerlijk... En echt wat voor u, dunkt mij. Dank u voor de suiker.'
'Ja, ik zal het eens doen', zegt meneer Janus.
Als de buurvrouw weg is, zucht hij maar eens diep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten