woensdag 16 februari 2011

Club

Meneer Janus is een enorme fan van koningin Elisabeth van Engeland. Eigenlijk is hij oprichter van de Queen Elisabeth Fanclub in the Netherlands. De fanclub heeft één lid: meneer Janus. Dat is lekker goedkoop. Meneer Janus hoeft alleen maar post aan zichzelf te sturen. En als hij plaatjes en dergelijke over Elisabeth verzamelt, hoeft hij ze alleen maar voor zichzelf te houden. Op die manier kun je nog wel tien fanclubs draaiende houden. En dat doet Janus dan ook. Zo is hij ook voorzitter van de fanclub van Gerhard Wendland en Francoise Mercy.

Amy

Meneer Janus kijkt naar een herhaling van Goede Tijden Slechte Tijden op internet. Daar staan allerlei reacties van andere kijkers. Iemand schrijft: ‘Waar is die andere Amy? Ik vind deze Amy echt raar’. En iemand anders laat weten: ‘Hoe vaak is er trouwens een nieuwe Amy?’ En weer iemand anders: ‘Wat heeft Danny aan zijn nagel?’ Meneer Janus weet niet wat hij ervan moet vinden. Hij kijkt altijd met droge ogen naar zijn favoriete soap, maar er iets van vinden is weer een ander verhaal. Wat moet hij schrijven? Dus schrijft hij: ‘Grappig dat er in zo'n klein dorp altijd van alles gebeurt: moord, aanrijdingen en overspel. En tegenwoordig lopen er ook al drugsdealers rond.’


Even later antwoordt iemand: ‘Op welke planeet heb jij gezeten?’ Maar Meneer Janus heeft zijn computer alweer afgesloten. Nu zet hij een gezellige dvd op met Swiebertje en Mies Bouwman. Daar zaten tenminste nog helemaal geen drugsdealers in, in Swiebertje en Mies Bouwman. En overspel bestond ook nog niet.

dinsdag 15 februari 2011

Jan

Met een schok realiseert Meneer Janus zich dat hij nog helemaal geen cd van Jan Smit bezit. Welke straf zou daar op staan? In ieder geval dat RTL Boulevard daardoor niet helemaal te volgen is, want de aldaar aanwezige personen ratelen een geheimtaal die alleen door ingewijden te ontcijferen valt. Maar sommige dingen ontgaan zelfs Meneer Janus. Zo hoort hij dat Jan Smit ook al vader is.
Nu weet Meneer Janus dat Smit de baard al in de keel heeft gehad. Maar een kind….? Wat gaat de tijd toch weer snel. Bah.