maandag 20 juni 2011

DSK

Na het zien en horen van de berichtgeving rond DSK had Meneer Janus een ontstellende zin om eens een lekkere greep in de kamermeisjes te doen. Maar waar vind je die? In een hotel natuurlijk. Daar liepen ze te pas en te onpas, op elke etage, ze kwamen zomaar met een karretje vol lakens en ander hotelgerei uit een lift zetten of klopten bescheiden op je kamerdeur. Ja, kamermeisjes…. Daar had Meneer Janus een reuzenzin in. En wat DSK kan, kan Janus ook, dacht hij.

Terstond reisde hij met de eerste tram af naar een hotel in de buurt, boekte er een kamer en ging verlekkerd in bed liggen. Na zeven uur wachten, hoorde hij hoe er eindelijk op de deur werd geklopt. ‘Binnen!’, riep Meneer Janus bescheiden, maar toch enigszins opgetogen. De deur zwaaide open en……daar stond – aan de rimpels in hals en wangen te oordelen - het oudste kamermeisje ter wereld. Meneer Janus schatte haar minstens 64, zo vlak voor haar pensioengerechtigde leeftijd. ‘Kan ik iets voor u doen?’ ,vroeg ze. Meneer Janus voelde hoe zijn maag in zijn lijf ineenkromp. ‘Nee, dank u.’ Hij stond op en ging direct uitboeken. Nee, hij was niet echt in de wieg gelegd voor een leven à la DSK.

EHEC

Was er nou sprake van een EHEC-crisis? Of was het eerder een incident? Meneer Janus komt er niet uit. Wel weet hij dat het in de zomer altijd komkommertijd is qua nieuws, maar dat die tijd nu dus al voorbij is. Daarom huilt Janus, wat op zich logisch is, want zo kunnen we natuurlijk aan de gang blijven. Hoe moet het zomernieuws dan nu genoemd worden? janus denkt na. 'Aardbeiennieuws' is misschien wel een aardige naam. Immers, groene haring en aardbeien, dat is vanaf juni altijd een ferm duo, althans aan de kust. Janus pakt een stukje komkommer en begint er op te knagen. De cavia’s zijn er ook niet aan doodgegaan, dus dat zit wel snor.