zaterdag 15 maart 2014

Schrijversmiddag

Straks om 15:00 uur is er in het kader van de Boekenweek een Schrijversmiddag bij Boekhandel Van den Berg aan de Achterweg in Katwijk aan den Rijn. Vijf Katwijkse auteurs zijn met hun boeken aanwezig om met hun lezers van gedachten te wisselen en te signeren.
Ik zal er ook zijn met mijn romans Celeste en Verborgen.

vrijdag 14 maart 2014

De staande ovatie

Deze week zag ik op YouTube een schitterend optreden van Neerlands beste violiste Janine Jansen. Ze trad met het vioolconcert van Tsjaikovsky op in Duitsland. Echt verbijsterend wat deze muzikante uit de viool tovert in dit ongelooflijk moeilijk concert dat ooit volgens een criticus bewees dat muziek kon stinken. Jansen kreeg een daverend applaus en moest twee keer terugkomen. Toch bleef het Duitse publiek daarbij ondanks zijn enthousiasme zitten.
Logisch. Dat is namelijk een goede gewoonte. Staan ga je pas in uitzonderlijke gevallen. Een staande ovatie is echt iets bijzonders, iets unieks bijna.
Zo niet in Nederland. Daar gaat iedereen altijd te pas en te onpas staan, ook al was een optreden waardeloos. In Nederland gelden volstrekt andere normen.
Iemand schreef laatst: 'In Nederland heeft de staande ovatie geen betekenis. Vermoedelijk zijn de toehoorders blij dat het voorbij is en willen ze snel naar de garderobe.'
Ik geloof dat het waar is.
We blijven een bijzonder volk.

zondag 9 maart 2014

Schrijversavond in bibliotheek Katwijk

Aanstaande woensdag om 19:30 uur is er in samenwerking met Boekhandel Van den Berg een schrijversavond in de bibliotheek van Katwijk in Katwijk aan zee. Naast een groot aantal Katwijkse schrijvers zal ik er ook acte de présence geven. Ik zal er ook voorlezen uit mijn laatste roman Verborgen. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de bibliotheek.